Siirry pääsisältöön

Miltä minusta tuntuu??



Olen suunnilleen nyt käynyt hius- ja kauneudenhoitoalaa n. 1vuoden ja 3kk. Siihen aikaan on mahtunut monia epäonnistumisia, mutta myös paljon onnistumisia.

Ensimmäiset onnistumisen tunteet sain viimevuoden tammikuussa kun aloitin koulun, meillä oli silloin värjäyskurssi ja hypättiin siihen kurssiin vauhdissa niiden ketkä kanssani aloitti samaan aikaa koulun. Aluksi oli haastavaa, kun piti opetella värin kemiaa, värin numeroita/kirjaimia ja millaisia sekoitussuhteita on. Pääsin tekemään monta erilaista värjäystä sen kurssin aikana.
Haasteiden jälkeen huomasin, että tähän on helppoa ja luovaa mikä pistää minut hyvälle tuulelle! Lopputuloksesta tuli aina hyvä mieli kun sai nähdä oman käden jäljen ja siitä miten mallini oli aina tyytyväinen. :)
Ensimmäisessä naisten hiustenleikkauskurssilla oli myös onnistumisen tunteita vaikka se kurssi aiheutti minulle ärsytystä, kun oli uudet asiat taas muistettavana ja kaikki kehälinjat yms. :D

2020 vuoden Anun vetämä partakurssi oli erittäin kiinnostava ja mielenkiintoinen! Aluksi kaikki oli haastavaa ja pelottavaa ajaa veitsellä jonkun parran, se ääni kammoksutti, mutta kaikki meni ERITTÄIN hyvin ja sain lisää onnistumisen tunteita ja tsemppausta itselleni!

Näistä tilanteista on tehnyt onnistuneen itse asiakkaat/mallit, se miten heidän kasvoillaan näkee sen kuinka tyytyväisiä he ovat lopputulokseen ja heihin itseensä. Miten jokin pienikin asia voi muuttaa jonkun ihmisen ulkonäköä ja vaikuttaa niin vahvasti asiakkaan olemukseen ja fiilikseen. Se antaa minulle voimaa jatkaa tällä alalla, inspiraatiota uusiin haasteisiin ja pyyhkii epäonnistumisia pois. Tällä alalla et pärjää jos et luota itseesi!!

Yksi Amistyle päivä minulle tuli asiakas jolle tein Kerasilkilla tehohoidon hänen hiuksiinsa. Hänen hiuksensa olivat huonosti harjattavissa ja latvat huokoset, mutta lopputulos sai minutkin hämmentymään kuinka loistava siitä tuli ja mihin pystyn ja tulen pystymään!! Ihan kuin hiukset eivät olisi koskaan ollutkaan huonossa kunnossa! 


Lopputulos oli jotain niin uskomatonta! Miten sainkaan näin sileän ja kiiltävän lopputuloksen pelkällä föönillä ja pyöröharjalla. Olimme asiakkaan kanssa NIIIN tyytyväisiä lopputulokseen ja kuinka sain taas niin hyvin onnistumisen tunteen asiakkaan fiiliksestä ja oman käden jäljestä. :)

Minulla on ollut myös asiakas joka oli erittäin tarkka hiuksistaan ja kertoi minulle, että viimekerralla hän ei ollut tyytyväinen hiuksiinsa. Se asetti minulle hieman paineita ja ahdistusta, että olenko minä seuraava jonka käden jäljestä hän ei tulisi olemaan tyytyväinen.
Siinä yhdessä asiakkaan ja opettajan kanssa teimme työjärjestykset jne... Asiakas itsessään oli tosi mukava ja puhuimme maasta taivaisiin erilaisia juttuja mikä sai ajatukseni muualle siitä että ajattelisin sitä työtä negatiivisesti.
Kuinka kävikään, asiakas ihastui lopputulokseen ja sanoi, että tulisi toistekkin minun palveltavaksi. Hän vielä mainitsi minulle kuinka pirteä ja positiivisella asenteella palvelin häntä ja kuinka paljon hymylläni pystyin hänenkin päiväänsä piristämään❤️

Olen myös paljon opiskeluni ohella tuntenut monia epäonnistumisen tunteita esim. kampauksissa jotka ovat epäonnistuneet ja saanut minulle turhautuneen tunteen, että ei tästä tule mitään... Meillä on onneksi mahtavat opettajat, jotka ovat meidän jokaisen tukena oli tilanne mikä tahansa.

Olen myös käynyt ylä- ja alamäkiä opiskeluni kanssa. Olen kamppaillut itseni kanssa, mieleni kanssa ja minulla kesti kauan hakea paikkaa koulussa. Ennen näitten etenemistä tunsin melkein jokaisessa työssäni epäonnistumista ja turhautuneisuutta ja paha tapani oli verrata omaa työtäni muitten työhön. Kaikkiin ongelmiini saanut apua ja 2020 vuoden alussa aloin löytämään paikkaani ja sain koulussa kavereita tuekseni ja kaikki epäilykseni ja epäonnistumisen tunteeni alkoivat pikkuhiljaa hiipua pois ja sain itseeni tilaa onnistumisilleni!!
Selvisin tilanteista ihanien ystävien, äitini ja opettajien tsemppauksesta ja tuesta! Tämä kaikki tuki epäonnistumisieni kanssa on ollut kultaakin kalliimpaa.
Uskon siihen, että jos olisin kuunnellut vain itseäni ja keskittynyt töihini ja ollut enemmän avoimempi, suurin osa olisi jäänyt pois, mutta kaikki tämä on opettanut minua ja saanut minut uskomaan itseeni enemmän ja enemmän ja näillä eväillä pääsen jatkamaan sitä uraa mitä itselleni toivon! Vaikka vastaankin voi tulla lisää epäonnistumisia niin olen oppinut kohtaamaan ne eri tavalla enkä ota enää niin paljon turhaa stressiä ja ahdistusta uusista haasteista.
Sen asian oppisin, että en ole yksin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kiehtova punainen

Tehtävänä oli värjätä KC:n väreillä tämä värjäys. Meillä piti myös tulla kouluttaja, mutta heidän aikataulunsa menivät sekaisin niin saimme kuitenkin tehdä tämän värjäyksen ilman kouluttajaa. Asiakkaalla oli jo valmiiksi punaiset hiukset, joita hän oli itse värjännyt Olian 6.66 värillä. Asiakkaan kanssa sovimme, että teemme tyvestä tummemman ja latvasta kirkkaan punaisen.  Päädyimme laittamaan tyveen 5.56R + 5N + 3% hapete ja latvaan 7.46R + 1.5% hapete Olimme kaikki todella tyytyväisiä lopputulokseen. :)

Hiusten värjäysmuoti 2019

      #REMIXREALITY ''Pakene todellisuutta ja uskalla olla oma itsesi'' ''Pidä hauskaa, sekoita punk ja pop keskenään''                                      Vuoden 2019 Goldwellin Color Zoom projektia kuvaillaan yhdellä sanalla : REMIX Vuosi 2019 tuo mukanaan aivan uutta luovuutta hiusten muodin maailmaan, uusia sävyjä sekä myös uusia kampauksia. Värit ovat kauniita, tyylikkäitä ja luovia. Piirteillä, luovilla ja rohkeilla väreillä saadaan aikaan täydellinen muutos kasvojen piirteisiin. Goldwellin väreistä saa hohtavaa kiiltoa sekä voimakkaan värin.  ''Tämä muuttaa kokonaan tavan, jolla värjäämme hiuksia hiustaiteilijoina...  Täysin kokonaan'' Agnes Westerman Goldwellin Pure Pigments-tehostesävyt saavuttavat väriluovuuden äärettömiin. Väritipat lisäävät Goldwell väriisi ainutlaatuisen heijastuksen hiuksiisi. Pure Pigments Pure Yellow, Pure Orange, Pure Red ja Pure Violet luovat hiuksiisi vivaht

Kerrostusleikkaus

Kerrostusleikkausta kehiin! Hiukset jaoin ristijakoon ja taakse keskelle jätin ohjurin, josta saan leikattua halutun mittapituuden. Sormien asento viistossa, jolla saadaan alaspäinpitenevä malli. Liikkuvalla mitalla.   Kerrostusleikkausta pääsin myös kokeilemaan malliin. Asiakkaan pyynnöstä leikkasin tasausleikkauksen korvien kohtaan, jonka jälkeen vaakaosioina kerrostin pääliosan. Asiakas oli erittäin tyytyväinen lopputulokseen ja oli tosi mukava lopettaa asiakkaan kanssa kun molemmilla oli hymy korvissa asti. :)