Siirry pääsisältöön

Minä & hyvinvointini



Meidän alallamme ergonomia, oman työkyvyn sekä jaksamisen ylläpitäminen on erittäin tärkeää. Itselleni olen esim. Amistyle päivistä löytänyt energianlähteeni asiakkaistani, joskus kun on ollut huono päivä niin saanut asiakkaasta energiaa jaksaakseni loppupäivän, myös kaverit auttavat jaksamaan.
Itselläni on  todella vaikeeta löytää hyvä työasento esim. hiusten kuivaamiseen tai hiusten pesemiseen selkäni takia, jonka olen loukannut n. 4 vuotta sitten. Minulla on lähes joka iltapäivästä selkä voi olla niin kipeä et on pakko mennä kippuraan hetkeksi. Joskus pyydän kaverini vaikka pesemään värin pois tms. jos en itse pysty. 
Meillä Amistylessä on ergonomisia ratkaisua just esim. satulatuoli ja miesten parranajoon ergonomiaan sopivat työtuolit joita voi säätää monella eri tapaan juuri itselleen sopivaksi missä on hyvä työskennellä ja hyvä työskentelyasento.

Henkinen jaksaminen
Minua stressaa joka päivä, oli aihe mikä vaan, mutta se on paha tapani. Stressaan itteni puolesta ja esim. aspapäivinä saatan stressata myös asiakkaista, millaisia ihmisiä sieltä tulee ja osaanko/pystynkö. En ole oikein löytänyt tapaa purkaa stressii pois, muutakuin olla huolehtimatta, mutta sekin vaikeaa. Kovan jokapäiväisen stressin kautta minulle tulee myös järkyttäviä päänsärkyjä mihin ei auta mikään muu kuin lepo.
Ahdistus on jokapäiväistä minulle. Ahdistuneisuuteen minulla löytyy onneksi keinoja sen lievittämiseen esim. musiikin kuuntelu, tupakan polttaminen tai kaverille/opelle kenelle tahansa luotettavalle henkilölle puhuminen tai hengitysharjoitukset. Joskus on pakko poistua tilanteesta mikä saa minut ahdistumaan. Se on vaikeasti käsiteltävä ja silloin tällöin riippuen ahdistuksen määrästä meneekö se helposti ohi vai jatkuuko se hetken. Se on tunne mikä stressaa ja joskus ahdistaa vielä enemmän. Pienet ahdistukset menee nopeasti ohi.
Jos olen poikki, pyrin lepäämään tai edes istumaan hetkeksi, joko yksin tai jonkun kanssa. Jonkun kanssa keneltä saisin energiaa hänen kanssaan puhumisesta tms.
Ihmisen keho on kuin tikittävä aikapommi, se kertoo ensin pienillä oireilla jonkin asian olevan hätänä, jos sitä ei huomioi se vaan kasvaa ja siitä voi tulla paljon pahempi. Jos osaisin ja pystyisin lukemaan itseäni ja omaa kehoani paremmin pystyisin huomioimaan myös paremmin henkistä jaksamistani.

Fyysinen jaksaminen
Päivät koostuu hyvin paljon koneella istumisesta ja hiusten parissa työskentelystä. Muistaakseni myös pitää kehoni hyvässä kunnossa siihen auttaa raitis ulkoilma, venyttely ja ravitsemus. Venyttelyllä pystyn myös takaamaan sen, että lihakset pysyy kanssa päivässä mukana, sekä myös nivelet. Joskus kehon ns. hyvinvointi jää vaakalaudalle raskaasta koulu- työpäivästä kun on vaan niin poikki, että on pakko päästä lepäämään kun pää painaa samalla +10kg.
Koen, että en tee tarpeeksi oman fyysisen hyvinvoinnin eteen vaikka se siltä tuntuisi, että teen. Fyysiseen hyvinvointiin vaikuttaa todella paljon hyvät yöunet. Itselläni yöllä nukkuminen ja unen saaminen kiinni on erittäin haastavaa ja tiedän sekä tiedostan sen itselleni, että sitä ei ole tarpeeksi. Kun taas ravinnon puolesta pystyn pitämään fyysisen hyvinvoinnin tasaisena, koska jos se unohtuu niin päänsärky ilmottaa siitä kyllä hyvin äkkiä.
Kehittääkseni fyysistä hyvinvointiani minun tulee tunnistaa kuormittavat tekijät ja saada unitarpeet tasaisiksi jne..

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kiehtova punainen

Tehtävänä oli värjätä KC:n väreillä tämä värjäys. Meillä piti myös tulla kouluttaja, mutta heidän aikataulunsa menivät sekaisin niin saimme kuitenkin tehdä tämän värjäyksen ilman kouluttajaa. Asiakkaalla oli jo valmiiksi punaiset hiukset, joita hän oli itse värjännyt Olian 6.66 värillä. Asiakkaan kanssa sovimme, että teemme tyvestä tummemman ja latvasta kirkkaan punaisen.  Päädyimme laittamaan tyveen 5.56R + 5N + 3% hapete ja latvaan 7.46R + 1.5% hapete Olimme kaikki todella tyytyväisiä lopputulokseen. :)

Hiusten värjäysmuoti 2019

      #REMIXREALITY ''Pakene todellisuutta ja uskalla olla oma itsesi'' ''Pidä hauskaa, sekoita punk ja pop keskenään''                                      Vuoden 2019 Goldwellin Color Zoom projektia kuvaillaan yhdellä sanalla : REMIX Vuosi 2019 tuo mukanaan aivan uutta luovuutta hiusten muodin maailmaan, uusia sävyjä sekä myös uusia kampauksia. Värit ovat kauniita, tyylikkäitä ja luovia. Piirteillä, luovilla ja rohkeilla väreillä saadaan aikaan täydellinen muutos kasvojen piirteisiin. Goldwellin väreistä saa hohtavaa kiiltoa sekä voimakkaan värin.  ''Tämä muuttaa kokonaan tavan, jolla värjäämme hiuksia hiustaiteilijoina...  Täysin kokonaan'' Agnes Westerman Goldwellin Pure Pigments-tehostesävyt saavuttavat väriluovuuden äärettömiin. Väritipat lisäävät Goldwell väriisi ainutlaatuisen heijastuksen hiuksiisi. Pure Pigments Pure Yellow, Pure Orange, Pure Red ja Pure Violet luovat hiuksiisi vivaht

Kerrostusleikkaus

Kerrostusleikkausta kehiin! Hiukset jaoin ristijakoon ja taakse keskelle jätin ohjurin, josta saan leikattua halutun mittapituuden. Sormien asento viistossa, jolla saadaan alaspäinpitenevä malli. Liikkuvalla mitalla.   Kerrostusleikkausta pääsin myös kokeilemaan malliin. Asiakkaan pyynnöstä leikkasin tasausleikkauksen korvien kohtaan, jonka jälkeen vaakaosioina kerrostin pääliosan. Asiakas oli erittäin tyytyväinen lopputulokseen ja oli tosi mukava lopettaa asiakkaan kanssa kun molemmilla oli hymy korvissa asti. :)